Матей Казийски отново каза "не" на България

снимка: Булфото

Суперзвездата на българския волейбол Матей Казийски очаквано не се появи на днешния лагер-сбор на националния отбор в Правец.

"Лъвовете" стартираха подготовката си за предстоящото Световно първенство в Полша, а посрещачът на Тренто не прие поканата на новия селекционер Пламен Константинов да се завърне в тима.

Както е известно, Матей Казийски не е играл за България от 2012 година насам, откакто изпадна в яростен конфликт с ръководоството на федерацията.

На първата си пресконференция Пламен Константинов довери, че ако Казийски не се появи на лагер-сбора на "лъвовете" на 21 юли, то това би означавало, че той не е приел и неговата повиквателна. Нещо, което практически и се случи днес.

Иначе общо 17 волейболисти пристигнаха днес в Правец.

Другият волейболист с повиквателна, който не се появи на лагер-сбора е Боян Йорданов. Причина за това обаче е травма в рамото, като утре би трябвало да стане ясно, дали Супер Бобо ще бъде на разположение на селекционера.

"Матей не се яви на сбора, което означава, че на този етап няма желание да се върне в отбора. Мисля, че е най-добре да затворим темата за участието му на световното първенство в Полша и да се концентрираме върху подготовката с наличните състезатели. Чака ни много работа, а времето е ограничено. Въпреки това вярвам, че можем да постигнем добри резултати на шампионата", коментира Пламен Константинов.

Утре от 11 часа в спортен комплекс "Правец" ще се проведе открита тренировка за представителите на медиите.