Виталий Кличко защити титлата си след победа по точки на Дерек Чисора (Видео)

галерия:

снимка: БТА

Украинският боксьор Виталий Кличко защити за 8-ми пореден път титлата си в тежка категория на Световния боксов съвет.

 

40-годишният Кличко пречупи съпротивата на британеца Дерек Чисора, който издържа на ринга до края на двубоя във всичките 12 рунда, но отстъпи по точки. Това е 44-та победа за големия брат Кличко, който има само две загуби и 40 победи с нокаут.

 

Чисора нашумя преди три дена, когато на официалния кантар преди мача заби шамар на Виталий Кличко, което му донесе солидна глоба. Тогава украинецът запази самообладания, но реши да покаже на ринга кой е по-добрия.

 

Двубоя между двамата се проведе в зала "Порше-Арена" в Мюнхен и бе наблюдаван от 12 500 зрители, които останаха без дъх от бокса на двамата спортисти.

 

Дерек Чисора не се предаде изобщо бързо и дори затрудни максимално Виталий Кличко. В първите рундове двамата бяха почти равностойни. Отново обаче издръжливостта на Кличко се оказа решаваща и той започна постепенно да пласира по-точно своите удари.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В 10-ия рунд Кличко бе пълен господар и взе солидно предимство. След края на мача Чисора поздрави Кличко за победата, но отново остави напрежението между тях да ескалира и те започнаха да се карат и сипят закани на ринга. Дори и братът на Кличко - Владимир се включи в словесните битки.

 

 

 

 

„Аз не се крия и винаги гледам напред. Затова искам реванш. Кличко ме победи най-вече заради опита си," заяви Чисора след мача.

 

Виталий Кличко е вторият най-възрастен световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория след американеца Джордж Формън, който триумфура с титлата на 45-годишна възраст след победа над Майкъл Мурър в Лас Вегас през 1994 година.