Димитър Кутровски отпадна на четвъртфиналите в Сан Хосе

Димитър Кутровски отпадна на четвъртфиналите на силния турнир по тенис в Сан хосе с награден фонд 531 хиляди долара.

 

Втората ракета на България загуби от американеца Райън Харисън с 1:6, 4:6 за 62 минути игра и не успя да стане първият български тенисист в историята, който достига до полуфинал на сингъл в турнир на АТП.

 

24-годишният квалификант Кутровски, който в Сан Хосе направи дебют в основната схема на турнир на АТП, приключи участието си с 57 точки за ранглистата и 15 580 долара от наградния фонд.

 

Българинът, който тази седмица заема 438-о място в АТП ранглистата, ще запише рекордно класиране в новото издание на класацията. Кутровски започна колебливо и взе само гейм в първия сет срещу младата надежда на домакините Райън Харисън.

 

94-ият в света американец демонстрира мощен сервис и силни удари от дъното на корта и не даде шанс на българина. Във втория сет Кутровски оказа по-сериозна съпротива. Българинът поведе с 2:0 гейма, но Харисън бързо изравни за 2:2. При 4:4 американецът направи пробив, което се оказа решаващо за изхода от мача.

 

Победата приближи 19-годишния Харисън до първата му титла на АТП, като на полуфиналите той ще срещне защитаващия трофея си Милош Раонич (Канада).

 

"Много съм доволен, че мачът ми днес приключи за около час. Така съхраних сили за полуфинала", каза Харисън.

 

Американецът пристигна в Сан Хосе след дебюта си за Купа Дейвис срещу Швейцария. Харисън се оплака от недоспиване след тежкото пътуване от Швейцария.

 

"В първия ми мач срещу Джинепри на турнира в Сан Хосе щях да заспя на корта. Толкова бях уморен", каза още Харисън.