България не остави шансове на Естония и в мача на двойки

снимка: bgtennis.bg

България записа изразителна победа над Естония и в мача на двойки за "Фед Къп" и така крайният резултат стана 3:0 успеха в полза на родните националки.

 

При дуетите капитанката Дора Рангелова заложи на Цветана Пиронкова и Диа Евтимова, които не я разочароваха и буквално отнесоха представителките на Естония - Ева Паалма и Татяна Воробьова, давайки им само един гейм - 6:0, 6:1.

 

Преди това в мачовете на сингъл Елица Костова постигна категорична победа с 6:2, 6:1 над втората ракета на Естония Маргит Руутел, а Цветана Пиронкова не остави шансове на Анет Контавейт, надигравайки я с 6:3, 6:1, като така срещата на двойки придоби протоколен характер.

 

Така България се поздрави с победа над Естония, като успехът на практика ни осигури оставане в групата.

 

В четвъртък националките ни почиват, а в петък ще се изправят срещу Австрия. При нова победа България ще си осигури първото място в групата.

 

В отделните групи се играе по системата "всеки срещу всеки", като четирите победители ще играят в събота полуфинали за класиране за плейофите за Световна група II, а завършилите на последните места ще се борят за оставане в групата.