Цветана Пиронкова пада с 2 места в ранглистата на WTA

снимка: БТА

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова регистрира спад с 2 места в ранглистата на WTA и вече е 48-ма в света. Партньорката на Григор Димитров за турнира Хопман Къп беше изместена от чехкинята Ивета Бенесова и италианката Сара Ерани, които се състезаваха съответно в турнирите в Бризбейн и Оклънд.

 

Двете тенисистки стигнаха четвъртфиналите на надпреварите и събраха повече точки от Цвети, която се бе отдала на неофициалното световно първенство за смесени двойки, което ѝ коства по-предното класиране.

 

Отаналите две българки в топ 200 също не демонстрират прогрес - Диа Евтимова падна от 152-ро до 155-то място, докато Елица Костова си остава 157-ма в света.

 

Александриа Найденова се покачи с една позиция и вече е 316-та, а Изабелла Шиникова запазва 343-тото си място. Мартина Гледачева се покачва с 1 до 449-тото, както и Юлия Стаматова, която е вече 664-та.

 

Далия Зафирова е 750-та, а Ани Вангелова и Борислава Ботушарова не са сред първите 1000 - намират се съответно на 1174-то и 1209-то място.

 

Каролине Вожняцки остава на първа позиция в ранглистата, следвана от Петра Квитова и Виктория Азаренка. В топ 10 промени няма и останалите тенисистки са Мария Шарапова, Ли На, Саманта Стосър, Вера Звонарьова, Агниешка Радванска, Марион Бартоли и Андреа Петкович.