Тракия ще бъде домакин на държавното първенство по спортна стрелба

АКС „Тракия" (Пд) от утре ще бъде домакин в Пловдив на държавно първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие.

 

Надпреварата ще се проведе в продължение на една седмица - от 6 до 12 януари, в изцяло обновената зала по спортна стрелба на СОУ " Братя Миладинови".

 


Както е известно „Тракия" (Пд) през декември отново бе домакин, но на силен държавен турнир по спортна стрелба с пневматично оръжие за всички възрастови групи, където пловдивският клуб се представи отлично като организатор и като домакин. Сега на тракийци отново им се гласува голямо доверие да организират най-големия форум по спортна стрелба у нас - републиканският шампионат.

 

Сега първенството в Пловдив ще бъде за мъже и жени, юноши и девойки старша и младша възраст. Организатор на състезанието, освен „Тракия" (Пд), е и БФСС. Право на участие в него имат всички редовно картотекирани клубове към БФСС, с неограничен брой индивидуални състезатели и с по един отбор във всяко упражнение.

 

В турнира ще бъдат определени държавните шампиони за 2012 година в 5 упражнения. Надпреварата под тепетата ще бъде в дисциплините 60 изстрела с пневматична пушка за мъже, 60 изстрела с пневматичeн пистолет за мъже, 40 изстрела с пневматична пушка за жени, 40 изстрела с пневматичeн пистолет за жени, 60 изстрела с пневматична пушка за юноши ст.в, 60 изстрела с пневматичeн пистолет за юноши старша възрзраст, 40 изстрела с пневматична пушка за девойки ст.в., 40 изстрела с пневматичeн пистолет за девойки ст.в., 60 изстрела с пневматична пушка за юноши мл.в., 60 изстрела с пневматичeн пистолет за юноши мл.в., 40 изстрела с пневматична пушка за девойки мл.в., 40 изстрела с пневматичeн пистолет за девойки мл.в.
Класирането е както индивидуално, така и отборно. Турнирът се очаква да бъде много силен. Заявки за участие са подали почти всички най-добри български стрелци, както и почки всички клубове в този спорт у нас.

 

Държавното първенство ще бъде генерална проверка на най-добрите наши състезатели по спортна стрелба и на практика квалификация за определяне състава на националите за Европейското първенство във Финландия през тази година.