Цвети Пиронкова измъчи световната номер 1, но загуби в три сета

снимка: БТА

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова направи много добър мач срещу световната номер 1 в тениса Каролин Возняцки (Дания), но отстъпи с 5:7, 6:4, 2:6. Това бе втори мач на Цвети в турнира Хопман Къп, Австралия.

 

По този начин Дания поведе на България с 1:0, като Григор Димитров ще търси задължителна победа срещу Фредерик Нилсен (Дания).

 

Пиронкова изигра два страхотни сета, но в ключовите моменти в третия датчанката показа защо е номер 1. Това бе и 4-та победа за Вожняцки в четирите двубоя с Пиронковa.

 

Цвети стартира много уверено и създаде доста неприятности на световната номер 1. Българката направи и първия пробив в мача като поведе с 3:1. Каролин успя да върне бързо пробива за 4:4. Пиронкова играеше много агресивно и направи нов пробив, след който имаше шанс да завърши сета в своя полза. Вожняцки се съвзе и с мощна игра успя да се измъкне от ситуацията, спечелвайки три поредни гейма и 7:5.

 

В началото на втората част Пиронкова успя да вземе бърз пробив за 3:1, като този път 46-тата в ранглистата запази преднината си до 5:4. Цвети бе изправена пред същата ситуация, но този път успя да спечели сета и изравни резултата 1:1.

 

В третият сет световната номер 1 започна силно и спечели пробив на нула за 3:1. Пиронкова обаче изобщо не се предаде и върна пробива за 2:3. Вожняцки обаче направи втори пореден пробив и сломи съпротивата на Цвети, която имаше и проблеми с левия крак.

 

В крайна сметка Цвети показа много силна, агресивна и точна игра, но отстъпи на световната номер 1, която трябваше доста да се потруди за победата.