Кубрат и Тервел Пулеви са най-добрите боксьори на България за 2011 година

галерия:

снимка: БТА

Братята Тервел и Кубрат Пулеви са най-добрите боксьори на България за 2011 година, съответно за аматьори и за професионалисти. Това стана ясно днес на церемония в Националния пресклуб на БТА, на която Българската федерация по бокс и Професионалната боксова лига раздадоха своите традиционни награди.

 

Тервел Пулев стана европейски вицешампион в категория до 91 килограма на първенството на Стария континент в Анкара през това лято.

 

Кубрат Пулев победи по точки с пълно единодушие на съдиите Травис Уокър (САЩ) и спечели интерконтиненталната титла в тежка категория на Международната боксова федерация. На професионалния ринг Кубрат Пулев има 14 мача и 14 победи, от които 6 с нокаут.

 

На стилната церемония в БТА президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински даде парични премии на Тервел Пулев, на Детелин Далаклиев - спечелил олимпийска квота за Лондон 2012 на Световното първенство в Баку, и на Стойка Петрова и Деница Елисеева, носителки на бронзови медали от Европейското първенство за жени в Ротердам.

 

За своя принос в развитието на българския бокс награди получиха и Васил Ацев и Цачо Андрейковски. Наградата златно перо номер 1 в бокса за 2011 година получи спортният журналист от БТА Валентин Серафимов. Професионалната боксова лига награди журналиста Радослав Янкулов за приноса му за популяризирането на този спорт.

 

Награди на БФ Бокс за 2011 година:

 

Боксьор номер 1 на България за аматьори:

Тервел Пулев

 

Боксьор номер 1 на България за професионалисти:

Кубрат Пулев

 

Най-добър мениджър на годината:
Васко Василев

 

Най-перспективен млад боксьор:
Благой Найденов


Златно перо номер 1 в бокса за 2011 година:

Валентин Серафимов, БТА