Откриха ски сезона в Пампорово

снимка: МФВС

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри ски-сезона в Пампорово. Въпреки липсата на сняг екипът, менижиращ курорта подготви отлично три писти - Стената в цялата си дължина от Снежанка до хижа Студенец, синята писта над язовира и ски пътя, който свързва върха с читириседалковия лифт на Студенец.

 

"Поздравления за организаторите, които успяха да се справят въпреки неблагоприятните метeорологични условия", каза министър Нейков на официалната церемония.

 

"Тук през следващата година ще се проведе Европейска купа по ски, събитие което носи голям престиж на страната ни. Гарантирам, че държавата ще помогне с каквото може за добрата организация и съм сигурен, че ще стане едно прекрасно събитие. Пожелавам на Пампорово много туристи, които да се радват на отличните условия за спорт, зимен туризъм и отдих", добави спортният министър.

 

Собственикът на "Пампорово" АД Цветелина Бориславова също похвали екипа си за прекрасно свършената работа.

 

"Природата ни изненада, но успяхме да се справим и да подготвим добре пистите. Благодаря на хората, които работиха неуморно, за да успеем да открием тази година сезона една седмица по-рано в сравнение с миналата година", заяви Бориславова.