Българите спечелиха 4 медала международен турнир по скокове във вода "НСА Daving cup"

Четири медала - един златен и три сребърни спечелиха българските състезатели на третия международен турнир по скокове във вода "НСА Daving cup", който се провежда на басейн "Диана" в София.

 

При юношите старша възраст Боян Савов е шампион на трамплин 3 метра и втори на кула. При момичетате (10-11 години) Габриела Велкова е втора на 1-метров трамплин, а Джорджия Балева е втора на 3-метров трамплин. Днес са отборните надпревари при юношите и девойките.

 

За най-добър състезател при юношите старша възраст е определен Боян Савов, който получава и втори приз - за най-добър представител от България.

 

Надпреварата, която завършва по-късно днес, е под егидата на ректора на НСА д-р Пенчо Гешев. В турнира участват около 120 състезатели от 13 държави - Австралия, Австрия, България, Сърбия, Турция, Египет, Русия (с два клуба), Литва, Латвия, Украйна, Германия (с два клуба), Румъния и Грузия.

 

Международното състезание по скокове във вода "НСА Daving cup" е един от най-силните и най-големи турнири, организиран от клуб в страната, уточнява БТА. Това е клуб по скокове във вода "НСА" с председател Георги Чобанов, който е треньор на юношите от националния отбор.