Два сребърни и два бронзови медала за България от Европеската купа по Муай Тай

галерия:

снимка: iNews.bg

Българските бойци записаха огромен успех на Европейската Купа по Муай Тай, проведена в Дрезден ( 10-13.03) и санкционирана от единствената легитимна и най- голяма организация в световен мащаб - IFMA !!!

 

При убийствена конкуренция и повече от 500 участника отбора на България успя да завоюва два сребърни и два бронзови медала. Бойците традиционно бяха разделени във два класа - " А " - в който са селектирани само най-добрите и с най-голям опит състезатели. И "В" - който е за по- млади участници. Това е идеалният вариант за изграждане на състезателите.

 

Участваха отборите на почти всички Европейски страни, включително лидерите в дисциплината Украйна, Беларус, Полша, Скандинавските страни и Турция. Тъй като шампионата беше " OPEN " имаше участници от Канада и Иран, което направи конкуренцията много сериозна с повече от 20 участника във всяка категория и клас.

 

В престижния " А " клас Марио Иванов категория 75кг от столичния клуб " ВИПРИНГ " показа класа и умения на истински шампион !!! В първия ден от шампионата от изиграни 3 боя Марио записа 3 победи , като на четвъртфинала нокаутира представителя на Полша - световен вампион за младежи и след това на полуфинала нокаутира и предствителя на Украйна. За съжаление умората и натрупаните травми не му позволиха да разгърне пълният си потенциал и на финала загуби от другият Украински представител.

 

Героят на на Българският отбор се оказа 16 годишният Григор Илиев също от " ВИПРИНГ " категория 71кг  , който прави дебют на международно състезание и то от такава величина. След две записани победи , в които показа истински муайтай с изключително силна игра в клинч достигна до финал където загуби от предтавителя на Полша в много оспорван и равностоен двубой.

 

С бронз останаха Кристиян Иванов " ВИПРИНГ "  и Кристиян Георгиев "  ДАРЗАЛАС "  Варна. Българският отбор получи висока оценка от организаторите и от главният секретар на Европейската Федерация по Муай Тай, който остана приятно изненадан и доволен от развитието на Муай Тай в България