Кубрат Пулев излиза на протест с ЦСКА

Кубрат Пулев е изразил готовност да подкрепи евентуалният протест на Обединени спортни клубове ЦСКА.

 

Днес в ефира на bTV председателят на сдружението Георги Калчев заяви, че ако до месец не се намери решение по казуса с базите на „червените", за които се плаща наем на спортното министерство, те ще излязат на протест и ще блокират София.

 

„През 2011 година базите се прехвърлиха от Министерството на отбраната към Министерството на спорта, но проблемът е много по-стар. Не бих обвинил това министерство, защото са минали само 3 месеца откакто то управлява. Но отново отправяме предупреждение на протести.

 

ЦСКА затъва, защото ние сме над 20 клуба, поставени в такова неравностойно положение. От едно време е казано, че ние, за разлика от другите, трябва да си плащаме наеми за да ползваме базите", заяви Георги Калчев.

 

„Не може само нашият клуб да е в това положение. Ние не сме някакви мутри, ние сме спортисти. Това е Михаил Таков, това е Кубрат Пулев. Снощи говорих с Кубрат и той ми каза: „Идваме да помагаме". Дали точно той ще застане на Орлов мост или някой друг, това е нормална гражданска реакция.

 

Виждаме, че няма друг начин освен да се борим за нашите бази. Този проблем е много дълбок, всичко е оплетено с тънката идея ЦСКА да бъде ликвидиран. Успяха на 50%, ние останалите няма да позволим дан ни ги вземат. Ако не получим конкретен отговор до месец, ще вземем мерки за да променим нещата. Нямаме друг вариант", категоричен е председателят на обединени спортни клубове ЦСКА.

 

Заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев също изрази подкрепа към думите на Калчев.