Багата в отбора на Поветкин за мача с Кличко

снимка: Булфото

Благой Иванов е в отбора на Александър Поветкин преди мача на руснака с Владимир Кличко, научи "Стандарт". Багата, завърнал се победоносно на ММА ринга, от няколко дни е на лагер заедно с профибоксьора и още куп знаменити бойци от тима на "Витяз".

 

Всички тренират в олимпийската база "Озеро Круглое". Сутрин пък заедно правят физзарядка. Заниманията на Иванов са основно срещу именития Сергей Харитонов. Така носителят на световна титла в бойното самбо от 2008 г. е свидетел на подготовката на Поветкин за най-чакания мач при професионалистите тази година и бива посветен във всички тайни преди срещата на Александър с легендарния украинец Кличко.

 

Както е известно, двубоят на 5 октомври в Москва има особен заряд за българите, тъй като победителят от него ще се бие с нашия Кубрат Пулев, който е претендент за пояса на IBF.

 

Свидетели на живо от трибуните на обещаващото боксово шоу ще бъдат Кубрат и Багата, на който му предстои да се върне у нас след месеци тренировки в САЩ и Русия. На 13 септември той размаза Мани Лара за 77 секунди и остана непобедим с 8 успеха от 8 срещи.

 

Междувременно "Известия" написа, че Александър Поветкин е в най-добрата си форма. Той работи по някои техники за дишане, заимствани от йогата. Внимава и какво яде, като набляга на зеленчуци и риба.