Багата също ще гледа на живо Кличко в Москва

снимка: Булфото

Двама от най-силните български мъже ще на­блюдават на живо най-чакания боксов мач при професионалистите през тази година.

 

На 5 октомври в Моск­ва сили на ринга ще пре­мерят носителят на тит­лата за световен шампион, версия IBF, Влади­мир Кличко и Алексан­дър Поветкин, който е номер 1 на планетата по версия WBA.

 

Българският претен­дент за пояса на IBF Ку­брат Пулев вече обяви, че ще бъде в залата в руска­та столица с приятелката си Андреа.

 

„24 часа" разбра, че в нея ще присъства и за­върналият се победонос­но на ММА ринга Благой Иванов-Багата. Носителят на световна титла в бойното самбо от 2008 г. прелетя Атлантическия океан и вече е на европейска територия. В началото на тази година Багата пристигна в САЩ, където започна с плавни натоварвания да си връ­ща формата след ужасния инцидент, който преживя миналата година.

 

През февруари 2012-а Благой бе наръган с нож почти до сърцето при сбиване в столично заведе­ние и лекарите в „Пиро­гов" над 6 ч се бориха за живота му.

 

В Калифорния боре­цът на Bellator се завърна на ринга на 13 септември. В казино между Сан Дие­го и Лос Анджелис бълга­ринът не остави никакъв шанс на Мани Бам Бам Пара и го победи само за 77 сек, което се превърна в най-бързия успех на Иванов след премества­нето му в ММА битките. Багата няма грешка и е с 8 победи от 8 мача.

 

В момента той продъл­жава с тренировките в Ру­сия. Не е ясно кога Ива­нов ще се завърне у нас, но това най-вероятно ще стане до края на годината. Предстои да се разбере и кога ще бъде следващият му бой.

 

Кобрата също е непобеден до момента на про­фесионалния ринг, като има 18 успеха. Той обяви наскоро, че ще му е по-удобно да спори за све­товната титла с Поветкин, но не вярва той да бие Кличко.