Треньорът на Фюри: Той има много да доказва срещу Пулев

снимка: БТА

Треньорът и чичо на Тайсън Фюри - Питър - беше доста критичен към възпитаника си след неговата важна победа с нокаут в 7-ия рунд срещу Стив Кънингам.

 

„Такива неща стават, когато не съм до въжетата", заяви Питър Фюри, който не летя до Ню Йорк за мача, защото не получи виза.

 

„Оценявам представянето му с 2 по десетобалната система. Той не се придържаше към плана и просто излезе извън контрол. Тайсън е много темпераментен и се нуждае от насочване, защото иначе се получават подобни мачове.

 

В двубоя му с Кънингам нямаше нищо хубаво и съм много щастлив, че се измъкна по този начин", допълни Питър Фюри, явно визирайки и факта, че точно преди Тайсън да нанесе решителния удар за нокаут, резултатът бе в полза на Кънингам - 57:55 според двама от съдиите и 56:56 според третия.

 

В социалната мрежа Twitter Питър Фюри получи доста неодобрителни коментари относно представянето на племенника си.

 

„Всичко, което казвате, е 100% вярно - не бягаме от градивна критика, а деструктивната я помним, за да може после да я наврем в гърлата на недоброжелателите.

 

Тайсън знае всичките ми забележки за мача му и ги прие. Той има много какво да доказва срещу Пулев през юли", написа Питър Фюри в официалния си профил.

 

Според данни от боксовите среди днес започват преговорите между представителите на Кубрат Пулев и Тайсън Фюри за елиминационния мач помежду им през юли.

 

Кобрата вече заяви, че ще се бие с Фюри по всяко време и че няма финансови претенции за двубоя.

 

Победителят от мача Пулев - Фюри ще може да предизвика Владимир Кличко за всичките му световни титли.