ВИДЕО: Тайсън Фюри нокаутира Кънингам и ще се бие с Кобрата

снимка: БТА

Тайсън Фюри очаквано спечели важния сблъсък със Стив Кънингам в Ню Йорк и се доближи до световната титла в тежка категория.

 

Победителят от този дуел трябваше да се изправи на един ринг срещу българския исполин Кубрат Пулев и така Фюри и Кобрата ще определят следващият опонент на супершампиона Владимир Кличко.

 

Непобеденият 24-годишен Фюри изпадна в нокдаун още във втория рунд срещу по-възрастния си съперник и шокира специалистите, но все пак в 7-ия успя да нокаутира Кънингам и да грабне победата.

 

„Той се би здраво, но в крайна сметка по-добрият боец спечели", заяви Фюри след последния гонг.

 

„Аз съм най-добрият в категорията и ще се изправя срещу когото трябва. Беше въпрос на време да го нокаутирам, защото той единствено бягаше, но нямаше как да се скрие от мен", допълни победителят.

 

Фюри не отдаде голямо значение на факта, че изпадна в нокдаун във втория рунд - нещо, което не му се беше случвало от ноември 2011-та година, когато се изправи срещу Невен Пайкич.

 

"Той е много по-тежък от мен и се биеше като гигант. Постоянно използваше това като предимство, а аз се чувствах, сякаш се биех срещу двама. Бях замаян от последния му удар и не можах да се съвзема преди края на отброяването", сподели Кънингам.

 

Кънингам виждаше победата все по-близо, когато разклати брадичката на опонента си в 1-ата минута на втория рунд и го прати в нокдаун. Фюри не само се съвзе, но започна да използва всякакви средства, за да надделее. Той дори отправи удар с главата си в 5-ия рунд, заради което беше наказан с отнемане на 1 точка.

 

В крайна сметка очакваният изход от двубоя се случи в 7-ия рунд и съдията Еди Котън вдигна победоносно ръката на Фюри.

 

Така Кубрат Пулев вече знае името на следващия си съперник, което е значително облекчение за българския шампион, защото той прекара няколко месеца в неуспешни преговори за официални мачове.