Съперникът на Кобрата станал по-слаб

снимка: SPORTA.BG

„Томаш Адамек много е понижил нивото си напоследък", твърди личният треньор на американския професионален боксоьр Джонатан Бенкс - Али Башир.

 

„Полякът вече не е същият като преди, иначе беше страхотен спортист. Времето му бавно отминава. Например, Джонатан би го победил без никакви проблеми", допълни Башир, визирайки следващият противник на профи ринга на Кубрат Пулев.

 

Любопитното е, че въпросният Бенкс има само една загуба в кариерата си и тя е именно от Томаш Адамек.

 

Полякът трябва да бъде следващият опонент на Кубрат Пулев в спор за европейската и интерконтинентална титла, а залогът е още по-висок - победителят ще бъде издигнат като претендент на Владимир Кличко.

 

Sporta.bg припомня, че по последни информации обаче Адамек планира да избяга от дуел с Кобрата, за да може да се бие в Ню Йорк срещу Джонатан Бенкс, при положение, че американецът първо надвие Сет Мичел.

 

Евентуален мач в САЩ ще бъде излъчен в ефира на НВО, което ще напълни портфейла на Адамек, без да го застрашава от излагане на ринга срещу Кубрат Пулев.

 

"Защо Адамек трябваше да ме мами, лишавайки ме от шанса да се бия с Пулев, ако той самият не иска това? Този човек е психически нестабилен", написа Стив Кънингам по адрес на поляка.

 

Кънингам загуби на ринга от Адамек при изключително дискусионни и спорни обстоятелства, което в последствие даде шанс на Томаш да преговаря за мач с Кобрата.

 

Не е ясно обаче дали в крайна сметка полякът няма да избяга от срещата с Кубрат.