Кобрата: Благодаря на цяла България за подкрепата! Кличко, аз идвам!

Кубрат Пулев беше изключително щастлив от победата си над Александър Устинов тази вечер в Хамбург, като благодарение на нея той защити за първи път титлите си - европейската и интерконтиненталната.

 

След като тази вечер нокаутира своя противник, Кобрата се изкачи на върха в ранглистата на Международната боксова федерация, което му осигурява и двубой през следващото лято срещу Владимир Кличко за световната титла.

 

Пулев благодари на своите треньори и говори подробно за мача в ефира на „Диема", а по немската ARD отправи заплахите си към братята Кличко.

 

"С треньорите бяхме изградили определена стратегия, заедно с Михаил Таков също, надявам се да е доволен", няха първите думи на щастливия Пулев след накаута срещу Устинов.

 

"Направихме такава стратегия, с която не можеше да се рискува. Опитах се максимално да не ме докосва с тежките си удари, а с лявата си ръка му разбивах играта. В последните рундове трябваше да го натисна, аз така и направих и спечелих.

 

"Имах трима партньори, с които се готвих, аз и затова бях в Германия - американец, руснак и украинец. Подготвих се добре и резултатът е налице", сподели още той.

 

"Не ми беше лесно, защото трябваше да се концентрирам не на 100, а на 1000%. Той е много тежък и удря много тежко, но исля, че го намерих добре. Отвори му се и арката, което го разконцентрира и всичко се получи отлично.

 

"Искам да благодаря на хората в залата, тук ме гледаха най-много българи и много им благодаря - както на тях, така и на тези пред екраните и на всички, които ме подкрепяха.

 

"Ще му кажа на Кличко, като се видим на ринга", каза Кобрата за бъдещия си съперник, въпреки че по ARD заяви: "Искам да кажа: Кличко, идвам. Бавно, но идвам",

 

"До края на годината може да имам още един мач, ще се надявам да прославя България навсякъде по-света", разкри Пулев, който най-вероятно ще има още един двубой преди този с Владимир Кличко за световната титла.

 

"Тази победа е за бат Мишо (Михаил Таков), на всички треньори в ЦКСА, дори на г-н Плами Ранчев. Това е резултат от дългогодишен труд, а не само на този през последните 2-3 месеца.

 

"Празнуването е лесно, в това българите сме царе! Наздраве", каза още щастливият Пулев след победата.