Александър Хубанов спечели Републиканското първенство по снукър

16-годишният Александър Хубанов спечели Републиканското първенство по снукър за младежи, което се проведе през уикенда в спортен клуб „Академията“.

На финала той се справи с 5:2 фрейма над Виктор Илиев и не остави никакви шансове на съперниците си и спечели първи трофей в своята кариера. Срещата бе ръководена от съдията Петър Наков.

В полуфиналите Алекс се справи с Теодор Чомовски (4:2), който преди две седмици загуби финала на Републиканското първенство за мъже от Братислав Кръстев.

Също така новата звезда в снукъра записа и най-голям брейк в турнира от 82 точки и прибра още един трофей. В другия полуфинал Виктор Илиев надделя с 4:1 над Сашко Димитров. В турнира взеха участие и трима състезатели под 12 години.

Страхотната игра на младите ни таланти дава големи надежди за развитието на спорта в България. Четиримата полуфиналисти при младежите са в топ 10 на националната ранглиста и не отстъпват по нищо на „батковците“.

Алекс Хубанов печели за втори път награда за най-голям брейк в турнир от календара на федерацията. Виктор Илиев спечели предпоследния турнир за сезона, докато Тео Чомовски бе на косъм от изненада във финала на Републиканското за мъже. На Европейското първенство за младежи пък Дейвид Давидков (15г) се класира на 17-то място, което беше най-предно класиране за българските представители.