Сензация в Германия: Двойник на Светльо Витков с грандиозен обрат срещу Рони О'Съливан

Марк Кинг сензационно изхвърли звездата на снукъра Рони О'Съливан още на старта на турнира "Мастърс" в Берлин.

Популярният в снукър средите у нас като Двойника на Светльо Витков англичанин постигна обрат в столицата на Германия, като победи Ракетата с 5:4 фрейма, преодолявайки изоставане от 1:4. Това се случи само десетина дни след рекордната седма титла от "Мастърс"-а в Лондон, която О'Съливан вдигна.

Така Кинг затвърди репутацията си на черна котка за Ракетата, като постигна пета победа над него в последните девет мача помежду им.

Всичко започна идеално за Рони. Той дръпна с 4:1 с чудесни брейкове от 74, 69 и 81 точки, но Кинг се върна в мача, като намали на 3:4 с брейкове от 93 и 77. Рони имаше възможност на два пъти да сложи край на мача, но пропусна възможностите си и беше наказан.

В решителния фрейм Рони сбърка последната червена, след което Кинг, който водеше с 22 точки, разчисти масата и постигна победата.

"Извадих късмет, че Рони направи толкова пропуски. С него се познаваме от деца и има истории, за които хората не подозират", каза щастливият Кинг, който в следващия кръг ще се изправи срещу Том Форд.

Очертава се сериозна битка, тъй като Форд постигна максимум при успеха си с 5:2 фрейма над Питър Ебдън. Представителят на лестърската школа стана официално един от елитния клуб на 12 играчи, постигали в кариерата си три и повече максимума в официални състезания.

offnews.bg