Братислав Кръстев триумфира във финалния Мастърс за сезона

снимка: БФ Снукър

Братислав Кръстев победи Сашко Димитров във финала и спечели турнира „Мастърс A “, в който участваха най-добрите 16 играчи в българския снукър.

Брандо приключи по перфектен начин страхотния си сезон, като спечели общо 6 титли от всичките 9 турнира през сезона. Той завършва като номер 1 в ранглистата за трета поредна година.

На финала Братислав се справи със Сашко Димитров след като изоставаше с 2:4 фрейма, но успя да обърне развоя на събитията до 5:4, по подобие на финала от Републиканското първенство. Двубоят бе ръководен от международната съдийка Пролетина Величкова.

Много качествени двубои наблюдаваха феновете на снукъра в спортен клуб „Академията“. Един от фаворитите в турнира Никола Кемилев отпадна още в първия кръг след служебна загуба от Спасиан Спасов. Кемилев обаче вдигна високо летвата в съботния ден, реализирайки брейк от 85 точки. Братислав Кръстев се отчете със 74, но след това Спасиан Спасов направи най-големия брейк в турнира от 89 точки и бе много близо до сенчъри. Ивайло Пеков пропусна финалния „Мастърс“ заради лични ангажименти.

Много силно представяне записа един от ветераните Красимир Камешев, който победи последователно добрите представители на пловдивската школа Христо Сираков и Иван Кюпов. В 1/4 финалите Камешев реализира обрат от 1:3 до 4:3 фрейма срещу Кюпов за крайния успех.

В полуфинала той на два пъти повеждаше срещу Братислав Кръстев, но загуби след 2:4 от бъдещия шампион. Сашко Димитров започна с победа над Теодор Чомовски след 4:1 като по този начин взе реванш от загубата в полуфиналите на Републиканското първенство за младежи. След това той се справи последователно с Виктор Илиев (4:3) и Спасиан Спасов (4:2).

Тази събота ще се изиграе последният турнир за сезона – „Мастърс Б“, в който участват играчите от 16-то до 32-ро място в националната ранглиста. Двубоите ще се проведат в спортен клуб „Академията“.