Крусибъл зове: Селби и Фу изиграха най-дългия фрейм в историята

снимка: БТА/XINHUA

Марк Селби и Марко Фу сътвориха най-дългия фрейм в историята на световните първенства по снукър в "Крусибъл", с който приключиха третата сесия от полуфиналния им двубой. 32-годишният англичанин излезе победител в 76-минутното надлъгване с представителя на Хонконг и изравни резултата преди последния сеанс - 12:12 фрейма.

Предишният най-дълъг фрейм в историята на "Крусибъл" беше с една минута по-кратък. Той бе изигран от шотландеца Стивън Магуайър и англичанина Марк Кинг във втория кръг на световното първенство през 2009 г.

Фрейм №24 между Селби и Фу дори трябваше да бъде рестартиран, а повторният опит се превърна в кошмар за зрителите. Играта беше изключително бавна и изпълнена с огромен брой грешки.

В края на фрейма състезателят от Хонконг дори се пошегува с публиката, когато попита дали някой е съгласен на още един рестарт, пише "Дневник". Селби успя да избегне загубата на трети пореден фрейм и изоставане от 11:13, след като поведе с 10:8 след първите две партии на третата сесия.

В другия полуфинал Дин Дзюнхуей води с 14:10 след третата сесия срещу Алън Макманъс и е на път да стане първият азиатец, достигнал до финал на световното първенство по снукър. Дин пропусна шанс за 147 във фрейм №20, след като вкара 14 червени с 14 черни, но пропусна последната червена.

Това все пак беше шестият сенчъри брейк на китаеца, с което той изравни рекорда на Рони О'Съливан и Селби. Общо в мача сериите над 100 точки са девет, което е най-големият брой в един мач в историята на световните първенства по снукър.