Шампионът Мърфи със "стотачка" при първа победа в София

снимка: Tai Chengzhe

Действащият шампион на снукър турнира PTC Bulgaria Open Шон Мърфи започна с победа 4:1 защитата на титлата си тази година. Магьосника пристигна в София и качеството си на финалист от „Крусибъл“, като за пореден път усети любовта на българските фенове.

В хода на победата си той реализира сенчъри брейк от 100 точки и се класира за следващия кръг, където ще играе с Джейсън Уестън или Райън Костън.

Първият фрейм се разви по плана на Мърфи, но като цяло той не демонстрираше голяма част от потенциала си, също както и Хигинс преди него на телевизионната маса. Публиката награди със заслужени аплодисменти отиграванията на Киоган най-вече във втория фрейм, който той спечели три кратки визити, но и в следващата партия се понрави със защитната си игра, въпреки че отстъпи за 2:1.

В четвъртия фрейм Киоган прати Червена между челюстите и това даде шанс за брейк на Мърфи, въпреки че Черната не бе на обичайната си позиция, а Червените бяха струпани. Въпреки това Магьосника се справи перфектно със задачата и закова сенчъри брейк от 100, след като не се пласира особено добре за Зелената и я пропусна – 3:1.

Първият брейк в петия фрейм бе на Киоган от 40 точки, след което бе принуден да играе сейфти, а Мърфи не се възползва от отличната реализирана Червена, за да започне серия. Това доведе до продължителна размяна на защитни удари, преди Магьосника да постави снукър зад Черната за финал на серия от 36. Киоган направи фаул, а Мърфи разчисти цветовете за крайното 4:1.