Братислав Кръстев спечели първия турнир за сезона

снимка: Жаклина Симова

Братислав Кръстев триумфира в първия турнир за сезон 2015/2016 в родния снукър шампионат. Републиканският шампион се справи с 4:2 фрейма над Христо Сираков в спортен клуб „Чикаго“ в Пловдив.  Брандо реализира и най-големия брейк от 54 точки.

Първият турнир за новия сезон стартира с огромен интерес от страна на състезатели и фенове.  Заради големия брой участници турнира трябваше да започне още в петък с мачове от квалификациите. 

Съботният ден предложи две изненади с отпадането на номер 3 в схемата Цветан Павлов и  номер 5 Сашко Димитров още на 1/16 финалите. Калин Върбанов реализира брейк от 50 точки, за да елиминира Красимир Камешев. 

В крайна сметка на полуфиналите един срещу друг се изправиха Братислав Кръстев и Никола Кемилев в повторение на финала на Републиканското първенство от миналия сезон. Шампионът се справи с 3:1 фрейма, за да намери място на финала. В другия двубой пловдивчанинът Христо Сираков нямаше проблеми срещу приятната изненада Илия Главчев след победа с 3:0.

Финалът бе много оспорван като предложи и много драматични развръзки за феновете. Христо Сираков поведе с 2:0 фрейма, но Кръстев успя да изравни резултата и да пренесе нещата в своя полза. Сираков нямаше намерение да се предава, но изпусна солидна преднина в шестия фрейм и Братислав затвори мача с най-големия брейк в турнира от 54 точки, и спечели финала с 4:2 фрейма.

Феновете на снукъра в България очакват с огромно нетърпение наближаващия турнир от сериите PTC – Bulgaria Open, който ще се проведе от 6-8 ноември в зала „Универсиада“.

Следващият турнир от календара на Българска Снукър Федерация е на 17-18 октомври в спортен клуб „Сенчъри“ в София.