Стартира продажбата на билети за големия снукър турнир Bulgaria Open

галерия:

снимка: Monique Limbos

България ще приеме за четвърти пореден път световните снукър звезди. Нашата страна традиционно ще бъде част от международния тур, който ще се проведе в зала Универсиада от 4 до 8 ноември 2015-та година.  

Билети за голямото събитие може да закупите още сега в мрежата на Eventim. По подобие на предишните издания, феновете на снукъра ще могат с един билет да гледат всички мачове от първите два дни на турнира, когато ще се изиграят всички срещидо осминафиналите. Билетите за финалния ден (8 ноември) се предлагат отделно.Цените варират от 20 до 150 лева. Най-скъпите билети дават възможност на феновете да се срещнат със своите любимци в стаята за почивка между срещите, където ще могат да вземат автографи и да се почерпят от осигурения кетъринг.

Очаква се в турнира да вземат участие над 200 състезатели от чужбина и около 20 представители на нашата страна.

Най-голямата спортна телевизия Евроспорт ще предава на живо всичко от първата до последната минута от турнира в България, което е огромна реклама за спорта и страната ни по целия свят. Турът се наблюдава от над 120 милиона зрители в 68 държави, с над 380 часа излъчване на живо по Евроспорт.

4147218

Световната снукър асоциация гласува доверие на България и местната федерация за дългосрочно партньорство при провеждане на PTC сериите още преди две години, когато беше проведена ползотворна среща между ДжейсънФъргюсън (председател на Световната снукър асоциация), Олег Велинов (председател на Българска снукър федерация) и Свилен Нейков (министър на физическото възпитание и спорта).„Бързото развитие на снукъра в Европа през последните години доведе до огромна подкрепа за този спорт в България и това се вижда от сериозния успех на PTC турнирите в София за последните три години,“ се казва в официалното съобщение на WorldSnooker за BulgariaOpen 2015.

Организацията на турнира нямаше да бъде възможна без подкрепата на всички фенове на този спорт в България. От продажбата на билетите ще се осигури част от бюджета за наградния фонд, който тази година е 125 хиляди евро. Победителят вBulgariaOpen ще получи чек за 25 хиляди евро.  Основни спонсори на събитието по традиция ще бъдат ЗАД „Виктория“,Еврофутбол и Шенкер. За допълване на бюджета Българска снукър федерация очаква финансова подкрепа от министерство на младежта и спорта, както това се случваше през последните три години.Държавата еднозначно показа, че е съпричастна към организирането на такъв голям форум в нашата страна и е основен фактор за успешната реализация на турнира.

4147217

BulgariaOpen отново ще предложи много емоции и приятни изненади за феновете на джентълменската игра. Всички големи звезди на снукъра ще пристигнат за голямото шоу в зала „Универсиада“. Миналогодишният шампион Шон Мърфи и финалист от Световното първенство тази година, ще защитава титлата си в София само няколко месеца след като направи серия демонстративни мачове със Световния шампион Стюарт Бингам, който също ще вземе участие в турнира. ДжъдТръмп (2012) и Джон Хигинс (2013) спечелиха първите две издания на PTC BulgariaOpen и определено имат много хубави спомени от нашата страна. Феновете ще могат да се насладят на прекрасната игра на Марк Селби, Нийл Робъртсън, Дин ДзюнХуей, а защо не и на Рони О’съливан.

4147216