Шон Мърфи на финал в Мастърс, с шанс за „тройна корона“ (ВИДЕО)

снимка: Tai Chengzhe

Световният шампион от 2005-та година и носител на трофея от Шампионата на Обединеното кралство през 2008-ма Шон Мърфи може да се присъедини към елитен клуб от деветима майстори на щеката, които са спечелили всичките три най-престижни турнира в снукъра.

Магьосника се класира на финала в Мастърс 2015 – най-силната и уважавана надпревара извън ранкинг системата – след като надделя с 6:2 над Марк Алън и си уреди среща в битката за бленувания трофей с Нийл Робъртсън.

Световният номер едно по-рано днес се класира за трети път в кариерата си на финал в Мастърс и ще играе за втори трофей след 2012-та, като за целта детронира категорично с 6:1 Рони О'Съливан.

През 2012-та година Гръмотевицата от Австралия надигра с 10:6 именно Мърфи, който сега ще има възможността да вземе реванш срещу лидера в световната ранглиста. Марк Алън поведе с 2:0 в полуфинала със серии от 83 и 62, преди Мърфи да осъществи обрат, а в процеса да изгради брейкове от 80 и 83.

Нова солидна серия от 76 и сенчъри брейк от 102 увеличиха аванса на Магьосника до 5:2, преди той да наложи доминация и в следващия осми фрейм, за да си подпечата победата.

Видео от сенчъри брейка на Шон Мърфи срещу Марк Алън: