Най-много сенчъри брейкове на PTC Victoria Bulgaria Open

снимка: Monique Limbos

Броят е по-голям от този на предишните два турнира от Европейското турне на сериите РТС през сезона

Точно 50 сенчъри брейка бяха реализирани от майсторите на щеката в София по време на турнира PTC Victoria Bulgaria Open в зала „Универсиада“. Шампионът Шон Мърфи можеше да увеличи бройката, но серията му в петия фрейм на финала срещу Мартин Гулд спря на 99 точки.

Най-голямата серия в зала „Универсиада“ направи още в първия ден от основната схема Доминик Дейл – 139 в първата партия на двубоя му от втория кръг срещу Марк Дейвис (Дейл загуби с 2:4).

138 точки на Фрейзър Патрик срещу световния шампион Марк Селби пък е вторият по големина сенчъри брейк на българска територия, а най-малкият е 100 на Джими Уайт, Джеф Кънди и Гари Уилсън.

Световният шампион Марк Селби реализира най-много „стотици“ в София – пет, които бяха на стойност 132, 131, 111, 110 и 108 точки.

50 сенчъри брейка не само е по-добро постижение от това на предишните две РТС-та през сезона, но и с 2 повече от турнира в зала „Универсиада“ миналата година. През 2012-та в България зрителите видяха максимален брейк от Том Форд, но пък общо сенчъритата бяха 43.