Отново "черно тото" в снукъра?

снимка: SPORTA.BG

За пореден път снукър обществото е изправено пред опасността от "черно тото", след като днес от Световната билярд и снукър асоциация обявиха, че започнва разследване за съмнителни залози.

Причината за това е квалификационният двубой за International Championship между Джейми Бърнет и Джон Сътън, който беше спечелен по категоричен начин от Бърнет с 6:0 фрейма.

Именно на този резултат обаче има по-високи от обичайното залози, като повечето идват от азиатски букмейкъри, където по традиция се правят най-високи залози в снукъра.

Засега двамата нямат наложени санкции, като в близките седмици трябва да стане ясно доколко основателни са притесненията от страна на световната федерация за "черно тото" на един от най-големите турнири.

Самият Джейми Бърнет за втори път в кариерата си е обект на подобно разследване. Първият случай завърши с щастлив край, след като не бяха повдигнат и обвинения срещу него и Стивън Магуайър през 2008 година.

Иначе днес Рони О'Съливан подпечата билета си за турнира в Китай, след като в последния си двубой от квалификациите Ракетата би с 6:3 Джеймс Кейхил ио след месец ще може да се бори за титлата в елитния турнир. Марк Алън, Стивън Магуайър, Шон Мърфи и Марко Фу също влязоха в основната схема на турнира.