Две големи имена пропускат Световното по снукър

снимка: Monique Limbos

Две от най-популярните имена в снукъра - Марк Уилямс и Греъм Дот, няма да играят на Световното първенство в Шефилд през тази година, след като отпаднаха в последния ден на квалификациите.

Дот, който беше един от изненадващите шампиони през настоящия век, печелейки през 2006 година, беше надигран от младия англичанин Кирън Уилсън с 10:7, с което прекрати дългогодишното си участие в "Крусибъл".

Бившият шампион почна уверено и поведе с 4:1, но след това настъпи необясним срив в неговата игра. От своя страна, Уилсън записа цели 9 халф-сенчъри брейка, които му бяха напълно достатъчни да обърне Дот.

Двукратният световен шампион Марк Уилямс пък няма да показва уменията си на зеленото сукно в "Крусибъл" за пръв път от 1996 година, след като в квалификациите изпусна аванс от 5:4 срещу Алън МакМанъс, губейки в крайна сметка с 10:8.

Матю Стивънс също няма да играе в Шефилд, след като Том Форд успя да го излъже с 10:8 и ще играе едва за втори път на Световно първенство, след като дебютира на този форум през 2010 година.

Кен Дохърти, Доминик Дейл, Майкъл Холт, Джейми Коуп и Дейвид Гилбърт се класираха за турнира в "Крусибъл".