Каква е целта пред Рони О'Съливан?

снимка: Monique Limbos

5-кратният световен шампион и носител на трофея от Мастърс Рони О'Съливан разкри каква е мечтата му свързана със снукър.

Ракетата е изключително доволен от факта, че на 38-годишна възраст продължава да печели турнири и да прави големи точкови серии.

След като стана шампион на Мастърс за 5-ти път, побеждавайки с 10:4 Марк Селби във финала миналата неделя, Рони си пожела да покори поне още веднъж „Крусибъл“.

„Вече имам 5 световни титли, 5 титли от Мастърс и 4 от Шампионата на Обединеното кралство. Просто се радвам, че на 38-годишна възраст продължавам да се състезавам на топ ниво, защото повечето от основните играчи са на 25-30 години“, каза Рони.

„Поставил съм си за цел да спечеля Световното първенство, когато съм на 40-40 и няколко години. Все пак, Том Уотсън за малко не спечели един Открития шампионат на 59-годишна възраст“, припомни Рони, правейки аналогия с един от любимите си спортове – голф.

Въпросният Том Уотсън водеше в класирането през по-голямата част на Открития шампионат през 2009-та година, като в крайна сметка приключи на второ място зад Стюарт Синк.