Мисията изпълнена: Ракетата се класира за финалния ден в София

снимка: Moniqe Limbos

Рони О'Съливан заплаши да взриви „Универсиада" с максимален брейк по пътя си към третата поредна победа в PTC Victoria Bulgaria Open.

 

Ракетата комбинираше само с черна реализираните червени топки, но челюстите на горния десен джоб го лишиха от 9-ти точен изстрел по най-скъпата топка на масата.

 

В крайна сметка О'Съливан спечели двубоя си с 4:1, като този път даде втория фрейм на съперника си Иан Бърнс.

 

Действащият световен шампион постигна серия от 65 точки в стремежа си да закове извънземните 147, а при пропуска му по 9-ата черна зрителите в залата въздъхнаха разочаровано.

 

О'Съливан отново изглеждаше заплашително спокоен, като спази традицията да печели срещите си от PTC Victoria Bulgaria Open с минимален разход на енергия. Бърнс заслужава поздравления за представянето си, защото даде всичко от себе си и много рядко оставяше топки за реализиране на Ракетата.

 

Това се случи в 5-ия фрейм, когато резултатът бе 29:0 за Бърнс, но той върна Рони на масата с лесна червена за горен ляв джоб. Оттам любимецът на феновете направи страхотен сенчъри брейк от 105 точки и помаха за „чао" на публиката за последен път в съботния ден.

 

Досега О'Съливан се изправяше срещу съперници, които бяха далеч от класата му и далеч изобщо от топ 16 в световната ранглиста.

 

На осминафиналите утре от 10:00 часа сутринта обаче неговият опонент ще бъде не кой да е, а Марк Дейвис или екзекутора на Джъд Тръмп Дейвид Гилбърт.

 

Именно Дейвис зае мястото на Ракетата в топ 16, когато през 2012-та година О'Съливан обяви (за първи път) отказването си от снукъра.

 

Гилбърт пък спечели слава с детронирането на шампиона в PTC Victoria Bulgaria Open Тръмп със сензационна победа с 4:2.

 

Вижте ексклузивното интервю на Sporta.bg с Ракетата при влизането му в зала „Универсиада" за първи път.

 

Вижте и милия жест на О'Съливан при срещата му с победителя от уникалната снукър игра на Sporta.bg „Стани част от PTC Victoria Bulgaria Open" - малката Марина.