Хигинс вече на осминафинал, очакваме титаничен сблъсък с Мърфи

снимка: Moniqe Limbos

Джон Хигинс продължи с убедителното си представяне на снукър турнира в София, след като в един от очакваните с интерес мачове днес разби с 4:0 младата надежда на джентълменската игра Лука Бресел.

 

Шотландецът доминираше по всеки параграф, като успя да се отличи с няколко силни серии, докато белгиецът нямаше много шансове и се отчете с най-силна серия от 40 точки.

 

4-кратният световен шампион вече е на осминафиналите, където ни очаква невероятен сблъсък. Ако Шон Мърфи преодолее съпротивата на Алан МакМанъс, то утре сутрин ще видим титанична битка от най-висока класа.

 

В същото време напред се класира и Кен Дохърти, който в трилър се справи със съпротивата Даниел Уелс с 4:3.

 

След първоначална размяна на защитни удари Хигинс първи се осмели да атакува и това доведе до резултат - той записа серия от 50 точки, но след това не успя да направи вторичен разбиващ удар и върна Бресел на масата. Последва нова размяна, в която Хигинс доминираше с нов брейк от 60 точки - 1:0 за шотландския представител.

 

Вторият фрейм също започна с тактическа размяна на удари, продължима няколко минути, но този път Хигинс взе инициативата и не я изпусна. Той имаше нужда от едно появяване на масата и 85 точки, за да вземе комфортен аванс от по-неопитния си съперник.

 

Първият си реален шанс Бресел получи в третия фрейм, и то след като вече изоставаше с 55 точки от Хигинс. Белгиецът демонстрира добър брейк билдинг, но се спря на 40 точки, неспособен да се пласира успешно за жълта топка.

 

Този пропуск обаче коства победата във фрейма на тийнейджъра, който след няколко неуспешни сейфти удара позволи на Хигинс да отбележи и да затвори фрейма - 3:0.

 

4-кратният световен шампион започна с къс брейк, когато остави масата на своя противник. След серия от 28 точки обаче той допусна грешка, която не остана ненаказана от Хигинс. Той започна бързо да гради аванс и със серия.