Легендата Стив Дейвис за Sporta.bg: Нямам търпение пак да дойда в България!

галерия:

снимка: SPORTA.BG

Снукър легендата Стив Дейвис е най-титулуваният майстор на щеката от все още състезаващите се величия на джентълменския спорт.

 


 

„Насладих се на престоя си в България миналата година, атмосферата в залата беше фантастична и феновете бяха много емоционални", заяви в специално интервю за Sporta.bg иконата Дейвис.

 


 

„На всеки, който не е гледал снукър на живо, ще кажа да дойде несъмнено на Victoria Bulgaria Open, да се срещне с най-добрите играчи", допълни още носителят на 28 ранкинг титли и 6 корони от Световното първенство в театър „Крусибъл".

 


 

Стив Дейвис беше един от най-бурно аплодираните и най-топло посрещнати снукър звезди миналата година на турнира в София.

 


 

Също така 6-кратният световен шампион бе сред най-разговорливите събеседници, които сядаха пред нашата камера, за да споделят първите си впечатления от България, привържениците и снукър турнира.

 


 

Той явно не е забравил за любовта на феновете в България и не пропусна възможността да ги поздрави и да ги прикани отново да го гледат на живо, този път в зала „Универсиада" между 7-ми и 9-ти юни.

 


 

Ето как Стив Дейвис отговори на въпросите на Sporta.bg преди началото на PTC Victoria Bulgaria Open:

 

 

Вълнувате ли се, че снукърът отново идва в България?

 

Да, наистина нямам търпение отново да дойда в София. Понякога, когато пътуваш за различни снукър турнири, нямаш време да разгледаш градовете. Но миналата година в София се поразходих из улиците и смятам, че това е много красиво и интересно място.

 

Хареса ли ви престоят ви миналата година и какво очаквате от тази?

 

Насладих се наистина, особено в самата зала, където феновете очевидно бяха много емоционални и развълнувани за снукъра и атмосферата беше фантастична. Когато отиваме в различни и нови страни често оставаме с впечатлението, че хората се радват много при вида на топ играчите.

 

 

Феновете пътуват много, за да гледат на живо снукър мачовете и да се срещнат отблизо с играчите - това за нас е голяма награда. Това е нещо като снукър фестивал, защото има толкова много мачове.

 

Този път PTC Victoria Bulgaria Open е много рано през сезона, така че се надяваме и сме оптимисти за предстоящия сезон.

 

Имахте ли възможност да си починете след дългия сезон и готов ли сте за снукър?

 

Нямаше много време за почивка, защото новият сезон започна само няколко седмици след края на Световното първенство. Развълнуван съм за новия сезон и ми се ще да съм млад играч, който едва пробива в Световния тур. За първи път от много години се чувствам по този начин.

 

 

На моята възраст просто се опитвам да се насладя на предизвикателството да се задържа в Тура. Знам, че няма да играя водеща роля в много от турнирите. Не изпитвам носталгия за миналото, защото беше толкова отдавна, че почти не го помня.

 

Мисля, че младите играчи имат невероятната възможност да пътуват по света, да играят снукър и да станат известни. Интересно е да ги наблюдаваш и да видиш как се справят със славата, как приемат победите и загубите.

 

Наградният фонд, залата и цялото събитие, са по-големи тази година. Това кара ли ви да очаквате турнира с още по-голямо нетърпение?

 

Да, разбира се, това са все много добри причини за който и да е играч да отиде в България. Целият снукър тур расте в момента, имаме пълен календар и общо 8 милиона паунда наградни фондове - това е над два пъти повече от онова, което имахме преди няколко години.

 

 

Много повече страни искат да организират турнири, така че бъдещето е много светло. Надявам се да се получи ефектът на лавината и все повече и повече рекламодатели и спонсори да желаят да участват в провеждането на турнири.

 

Може ли да кажете нещо, за да поздравите феновете в България?

 

Наистина се насладих на срещата си с феновете в България миналата година и нямам търпение да видя много от тях отново. На всеки, който не е гледал снукър на живо, ще кажа да дойде несъмнено на Victoria Bulgaria Open, да се срещне с най-добрите играчи и да разбере същността на спорта ни!


Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!


Само в нашия специализиран сайт Snooker.Sporta.bg можете да се запознаете с българските майстори на щеката и да получите актуални новини за предстоящия турнир от сериите РТС в София.