Българин премина групите на Световно за 1-ви път в историята

Представителят на пловдивската снукър школа Красимир Камешев влезе в историята като първият българин, преминавал груповата фаза на Световното първенство за аматьори!

 

Родният майстор на щеката се класира за фазата на елиминациите на Шампионата на планетата, който се провежда в София, в „Принцес" хотел, където преди седмици световния снукър елит се събра за историческото PTC Victoria Bulgaria Open.

 

Световното първенство за аматьори се дели на три категории - за мъже, за жени и за мастъри (по-опитните състезатели) и именно в третата категория България има повод за гордост в лицето на 42-годишния Камешев.

 

В мащабното събитие участват аматьори от 52 държави от цял свят, а общият брой на играчите е около 200.

 

Красимир беше в Група Н с още трима участници - египтянина Валид Хамди, французина Али Джафар и иранеца Ибрахим Кухикамалидекорди.

 

Камешев записа поражение с 0:3 (33:80, 34:48, 19:72) от Хамди, но спечели дуела с представителя на Иран с 3:1.

 

В решителния трети двубой Красимир покоси с 3:0 Джафар и намери място в топ 3 на своята група.

 

Така той се класира на 2-ро място в групата си и това му позволи да си спечели място на 1/16 финалите, където днес от 12:00 часа ще се изправи срещу опитния афганистанец Земарай Хасас.

 

Sporta.bg ви припомня какво каза Красимир Камешев в специалното си интервю преди началото на РТС Victoria Bulgaria Open.

 

Повече за пловдивския кю мен можете да прочетете в индивидуалния му профил на специализирания сайт Snooker.Sporta.bg