Евтино шоу ни очаква на Игрите в Рио 2016

снимка: БТА/AP

Церемониите по откриването и закриването на Олимпийските и Параолимпийските игри в Рио следващата година ще струват 10 пъти по-малко отколкото тези в Лондон през 2012 година.

Това оповестиха режисьорите, които се събраха в града домакин на Олимпиадата, за да обсъдят плановете, които все още са доста тайни. Церемонията по откриването ще бъде подобаваща за Рио. 

Между избраните режисьори е и бразилецът Фернандо Мейрейас, който стана популярен по света с екшън филма си "City of God". До него се нарежда карнавалната режисьорка Роза Магайес, която от 1984 година е спечелила 5 пъти шампионата с различни самба школи, режисьори като Андруча Уадингтън и Даниела Томас, както и постановчик като Абел Гомес.

Според тях харченето на огромни средства за церемониите са немислими и нелогични, имайки се предвид задълбочаващата се политическа и икономическа криза в Бразилия, чиято валута се срина най-ниско спрямо долара във вторник. 

Прослушването за 12 хиляди доброволци ще бъде през април следващата година, а подаването на документи е открито онлайн до 30-и септември тази година.