На косъм! 1 стотна раздели Ивет от финала на 200 метра

снимка: БГНЕС/EPA

Ивет Лалова-Колио остана на 1 стотна от класиране на финала на коронната си дисциплина 200 метра на световното в Лондон. Най-добрата българска спринтьорка завърши трета в своя полуфинал с време 22.96 секунди, но след провеждането на другите две серии стана ясно, че нейното "губещо време" няма да стигне за класиране в последната фаза от надпреварата. Тя завършва 9-а в крайното класиране и само 1 място я раздели от голямата цел.

Ивет бяга страхотно в първите 100 метра, но после бе задмината от световната шампионка в дисциплината Дафне Схипърс от Холандия и от американката Дейджа Стивънс. До последната серия тя се класираше на финала, но времето на Тиниа Гайтер от Бахамите бе с 1 стотна по-добро от това на българската спринтьорка.

Така Ивет отпада от битката за медал от планетарен шампионат, какъвто липсва в колекцията й след общо 4 спечелени от първенства на Стария континент.

Преди два дни най-добрата българска спринтьорка се класира безпроблемно на полуфинал, като спечели второ място в своята серия. Тогава тя записа време 23.08 секунди.

По-рано в шампионата Ивет пропусна възможността да се класира на финал на спринта на 100 метра, но тя заяви, че той е само загрявка за коронната й дисциплина и е със стратегическа цел.