Крис Фрум си гарантира триумфа в Тур дьо Франс (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС

Британецът Крис Фрум от отбора на Sky само трябва да финишира в Париж в днешния последен етап на Тур дьо Франс, за да триумфира в тазгодишното издание на надпреварата, което ще бъде негов четвърти успех.

Лидерът на Sky завърши на трето място в считаното за ключово бягане по равнинния часовник в Марсилия, явяващо се 20-и етап, а успехът изненадващо отиде на сметката на поляка Мачей Боднар. 

Фрум успя да завърши предпоследната част от надпреварата с 54 секунди преднина пред преследвача  Ригоберто Уран от тима на Cannondale-Drapac, който е на второ място.

Ромен Барде демонстрира слабо каране и се свлече до третото място, след като финишиша с 2:20 минути изоставане от Боднар, но попречи на Микел Ланда от Sky да го измести на подиума с преднина от само една секунда.

Иначе, полякът бе най-бърз по трасето и го премина за 28 минути и 15 секунди за първата си етапна победа в Тура, а сънародникът му Михал Квятовски от Sky завърши на втора позиция със само една секунда изоставане.

Фрум остана на шест секунди зад победителя, а топ 5 допълниха Тони Мартин (14 секунди пасив) и Дарил Импей (20 секунди пасив).  

В останалите класирания всичко вече е ясно. Майкъл Матюс от Sunweb само трябва да финишира по улиците на "Шанз-Елизе", за да облече зелената фланелка.

Сигурна е и победата на Уорън Баргил, също от Sunweb, в класирането за най-добър катерач. Скай пък са недостижими в отборното класиране.

Утре е последният 21-ви етап, който е с продължителност от 103 км между Монжрон и "Шанз-Елизе". Тогава по традиция отсъства състезателния характер и се набляга на доброто настроение.

offnews