Ники Михайлов: Мога да съм по-добър на Джиро д'Италия

снимка: CCC SprandiPolkowice

Николай Михайлов, който вчера завърши 21-и в индивидуалната езда по часовник в 14-ия етап на "Джиро д'Италия", заяви, че е можел да се представи и по-силно. Балканският шампион в часовника измина 59.4-километровата дистанция за 1:20.32 ч. и успя да изпревари 158 колоездачи.

Зад него завършиха лидерът на "Скай" Ричи Порт, водачът в генералното класиране преди етапа Фабио Ару и състезатели като Ригоберто Уран, Роман Кройцигер, Дарио Каталдо и Филип Жилбер. "Аз лично не съм удовлетворен, можех и по-добре.

Поне 5-6 места по-напред можех да завърша. Работата бе там, че беше много студено, валеше и дъжд. На старта температурата бе около 15-16 градуса, на финала – към 10. В последните 10 километра просто блокирах и не бях себе си", сподели състезателят на "Полковице".

"Беше много студено и това свали от времето ми. Замръзнаха ми ръцете, изобщо не ги усещах. Това не ми се случва за пръв път, явно съм си такъв. Просто, когато е студено и вали, се вцепенявам.

Това вцепенение ми попречи, защото и трасето бе много технично, а не можех да реагирам както трябваше. В последния завой преди финала и колелото ми се подхлъзна на мокрия асфалт," каза още българинът.

"Иначе вече се чувствам добре, макар че умората се трупа. От тук до края ще се опитам пак да се покажа в някой от етапите, макар че вече става много трудно. Генералното класиране е на практика решено (в полза на Контадор) и много отбори и колоездачи вече ще искат просто да са в откъснала се група и да спечелят етап, така че е голяма битка.

Все пак аз ще дам всичко от себе си", завърши Михайлов, който записа едно от най-големите постижения в историята на българското колоездене.

Източник: Дневник