Откриха сезона на спусканията с лодки по р. Струма

галерия:

Седем клуба и десетки почитатели на екстремните спортове откриха днес в Креснеското дефиле сезона на адреналиновите спускания с гумени лодки-рафтинг и каяци по бързеите на река Струма. Стартът на "Сезон 2011" дадоха клубовете: "Приключенска мрежа", "Къща за книги и приключения", "Бързи води", "Х клуб", "Бобри", "Тудорини брос" и "Каяк Келеш Холдинг".

 

По същото време в дефилето започнаха 10-дневни тренировки състезателите-слаломисти от руския национален отбор. С приветствие към участниците се обърна кмета на град Кресна Илиян Кръстев, а Емилия Бегунова от "Приключенска мрежа" пожела усмивки и незабравими емоции на всички почитатели на екстремните спускания.

 

Вече 10 години рафтинг спусканията са неотменна част от атракциите по средното поречие на река Струма, от миналата година каякарите и рафтърите дадоха своя принос и в спасителни акции. Това стана по време голямото наводнение от 5 декември м.г.. Тогава професионалистите от "Адвенчър нет" за първи път в Пиринско спасяваха хора от залетите къщи.

 

Същите помогнаха и при изваждането на падналия в р. Струма камион, в който при скъсването на ГП Е-79 загина шофьора му. Рафтърите откриха и тялото му.