Хандбалните полуфинални плейофи за титлата на България предстоят през уикенда

В събота и неделя  ще се проведат полуфиналните плейофи за шампионската титла на България по хандбал при мъжете. След изиграването на 18 кръга от редовния сезон първите четири отбора в класирането ще определят новия носител на златните медали за 2017-та година.

В съботния ден от 15:00 часа в спортната зала в Добрич излизат „Добруджа” и „Чардафон” (Габрово). Двата отбора си размениха по една победа през двата полусезона и завършиха с еднакъв брой точки , но заради повече вкарани голове в преките двубои (+2 )„Добруджа” се класира на второто място и домакинства в първия полуфинал. В лагера на домакините очакват много трудна среща, но отбора е готов за изключително важния първи мач и всички основни хандбалисти са на разположение на треньора Георги Андреев. В тима на гостите от Габрово с контузия е лявото крило Евлоги Вълчанов, който няма да играе, но останалите състезатели на наставника Христо Йорданов са на линия за предстоящата среща. Вторият мач е насрочен за 6 май в Габрово.

В другия полуфинал победителите от редовния сезон и единствения тим без загуба във всички мачове „Локомотив” (Варна) приема „Пирин” (Гоце Делчев). Ръководствата на двата отбора са взели решение  двете срещи  да се играят във Варна . При равенство в победите 1:1, по регламент ще има трети мач , който ще бъде отново в Морската ни столица на 10 май. Така , първият полуфинал между тях ще бъде в събота от 16:00, а втория ден по –късно  от 12:00 часа. Мачовете ще се играят в „Спортпалас”. В тимовете на „Локомотив” и „Пирин” няма контузени състезатели и двамата треньори Никола Карастоянов и на гостите Никола Пиргов ще разчитат на най-доброто от своите хандбалисти.

Междувременно , от днес (петък) до неделя в спортната зала в Хасково ще се проведат финалите от държавното първенство за девойки до 19 години. Седем отбора ще спорят за титлата на страната, разделени в две групи :

Група А- „Панагюрище”, „Шумен 98”, „Бъки” (Габрово), „Ники спорт” (Сливница)

Група В- „ Васил Левски” (гр. Нови пазар), „Етър 64”, „Хасково”

Първите два отбора от всяка група играят на полуфинал, а победителите ще спорят за златните медали. Финалът ще бъде в неделя от 13:00 часа.