Хандбалният Локомотив ще пробва да изненада сърби като гост

Мъжкият тим на варненския Локомотив вече е в град Пожега, където в събота и неделя ще изиграе двата мача от 1/8 финалите в турнира „Чалъндж къп” по хандбал. Българският отбор отпътува за западната ни съседка със 17 състезатели, като в автобуса се качиха всички основни играчи.

„Нямаме здравословни проблеми и контузени в отбора. Тръгнахме за Сърбия с най- добрите си хандбалисти. Тансер Юсню е напълно възстановен и ще разчитам на него в двата мача. „Слога” са много силен отбор и са в първата тройка на класирането в техния шампионат. Ще бъдат тежки срещи. Това е класен тим с голям бюджет, а ние трябва да изиграем двубоите пределно концентрирани от начало до край. Не са непобедими, но определено са фаворити за ¼ финалите. В добро настроение сме и готови за предстоящите мачове”, сподели преди заминаването треньорът на Локомотив (Варна) Никола Карастоянов.

Двубоите са от 18:00 часа българско време в събота и в 15:00 в неделния ден.

Докато „железничарите” играят със сръбския тим, у нас ще се проведат мачовете от 13- ия кръг на мъжкото ни първенство и 9-ти от календара при дамите. „Добруджа” срещу „Фрегата” е срещата, която предизвиква най-сериозен интерес в мъжкото направление. Домакините са на трето място в класирането на 4 точки от лидера „Локомотив”, а бургазлии заемат шестата позиция на таблицата с 5 победи и 7 загуби от началото на сезона.

Гостите тази година разчитат на собствени кадри от ДЮШ, докато „Добруджа”залага на миналогодишния си опитен отбор и са в добра форма. Срещата между двата клуба е в събота от 14:00 в Добрич. Един час по-рано във Варна (залата на Първа езикова гимназия) започва двубоя „Спартак”(4-то място във временното класиране) и „Пирин” ГД (7) . Програмата за неделния ден също включва две срещи. „Осъм” (9) приема в Ловеч „Локомотив” ГО (10) от три часа следобед, а„Левски” (8) домакинства в с.Българене на НСА (5) с начален час 14:00. Дербито на кръга между лидерите от „Локомотив” и втория в подреждането „Чардафон” е насрочено за 2 април в Габрово заради европейските мачове на варненци.