Драма в полуфинала за Купата на България по хандбал

снимка: БГНЕС

Свиленград-ПУ е първият финалист в турнира за Купата на България по хандбал за жени, след като детронира носителят на трофея за последните две години Етър’64 след победа с дузпи 45:44. Двата отбора изиграха изключително драматичен мач, на който свидетели станаха повече от 500 човека в зала “Орловец” в Габрово.

Състезателките на двата отбора държаха в напрежение феновете през цялото време на срещата, която продължи почти два часа. Редовното време завърши при резултат 34:34. В първите две продължения по 5 минути Свиленград-ПУ и Етър’64 отново не успяха да вземат превес и след 39:39 трябваше да се играят още две продължения по 5 минути.

Играта отново вървеше гол за гол и така логично се стигна до изпълнението на дузпи. При тях по-здрави нерви показаха хандбалистките на Свиленград-ПУ, който е лидер в първенството. Моника Радева и Райна Димитрова вкараха от 7-метровата линия, докато за търновки се разписа единствено Десислава Кръстева.

Най-резултатна в срещата беше Стефка Агова с 19 гола за Свиленград-ПУ, Райна Димитрова добави 9, а Кристина Миланова още 5. За Етър’64 над всички беше Десислава Кръстева с 16 гола. Петя Кръстева добави 8, а Даниела Коцева 7. Другият финалист ще бъде определен след мача между домакините от Бъки и Шумен’98.

Финалът в турнира е утре от 14:00 часа, а два часа по-рано е мачът за третото място. Докато тече битката при жените за Купата на страната, при мъжете завърши дербито от 15-тия кръг на първенството, в което лидерът Локомотив Варна победи един от основните си конкуренти и градски съперник Спартак Варна с 29:26 (13:11). /БГНЕС