Четири отбора в битка за Купата по хандбал в Бургас

снимка: БТА/AP

Този уикенд бургаската зала “Младост” ще бъде домакин на финалния турнир за Купата на България по хандбал за мъже. Четири отбора ще си оспорват трофея - носителят на купата от миналия сезон Локомотив Варна, домакините от Фрегата, Шумен и Добруджа.

Входът за всички зрители е свободен и организаторите очакват пълни трибуни за всичките четири мача. Турнирът започва с първия полуфинал в събота от 16,00 часа между Локомотив Варна и изненадата Шумен. Втородивизионният тим отстрани два елитни отбора Локомотив Горна Оряховица и Осъм, за да се класира за финалната четворка. Два часа по-късно отборите на Фрегата и Добрич ще определят другият финалист.

Тимът на Фрегата, шампион на България от миналия сезон, спечели за последен път Купата на страната през 2014 година, когато отново беше домакин. Бургазлии влизат в битката за трофея със самочувствието от спечелената победа над Локомотив Варна преди дни. Варненци са лидери в първенството и носители на Купата от миналата година, когато победиха именно Фрегата на финала в Габрово.

От 12 часа в неделя е срещата за третото място, а финалът е от 14 часа. В неделя ще се проведе и отложен мач от 8-мия кръг в женското първенство между отборите на Хасково и Шумен-98.

Националният отбор на България за девойки до 20 години пък започва квалификациите за Световното първенство в Зона Европа, които се проведат в Чехия. За място на Мондиала в Русия отборът ни ще спори с Германия, Литва и домакина Чехия, като само първият в класирането продължава на финалите. Първият мач на нашите момичета е днес от 15,30 часа срещу Литва, в събота играем с Германия, а в неделя е двубоят с Чехия.