Фрегата приема безапелационния лидер в първенството Локомотив в дербито на кръга по хандбал

Третият във временното класиране Фрегата е домакин на варненския Локомотив в дербисрещата от 14-ия кръг на Държавното първенство при мъжете по хандбал. Двубоят е в Бургас от 16.30 часа в неделя и гостите пристигат без загуба от началото на шампионата. 

„Може да се каже, че сега за нас започва първенството. Навлизаме в решителната фаза преди плейофите и трябва да покажем друго лице и облик. Слабото ни представявне е в резултат на липсата на мачове за повече от два месеца по програма и това се отрази на момчетата. Предстоящият противник от Локомотив ни е добре познат и ще се получи здрав мач. Нямаме наказани или контузени. Излизаме да зарадваме публиката в зала „Младост”  и да спечелим дербито”, сподели наставникът на Фрегата Никола Добрев. 

В състава на Локомотив, които убедително водят в редовния сезон има доста кадрови проблеми, но въпреки това тръгват  за  Бургас с амбиция за победа . 

„ Това , че имаме контузени хандбалисти не означава , че няма да бъдем крайно мотивирани да вземем 2-те точки срещу Фрегата. Надявам се да продължим победната серия в първенството. За нас всеки мач е много фажен за обиграване на отбора и да показваме израстване в техническо и тактическо отношение”, заяви треньорът на Локо Никола Карастоянов. 

Ето и програмата за предстоящите мачове през уикенда : 

12 март 2016г. (събота)

14:00 Спартак (4) – Добруджа (2)

14:00 Локомотив ГО (9)– НСА (7)

13 март 2016г. (неделя)

12:00 Левски София (8)– Осъм (5) . Дбувоят ще се играе в Благоевград

16:30 Фрегата (3) – Локомотив Вн (1)

Левски (гр. Левски) (6)- почива

В скоби са местата на отборите във временното класиране

Националният ни отбор / жени/  пристигна в Брегенц (Австрия), където утре / събота/ от 21.00 наше време ще играе с тима на домакините в Европейска квалификация . Преди няколко дни австрийките победиха тима ни с 20:33 в Габрово , а сега предстои и връщането на визитата. Двубоят е от група 3 за шампионата в Швеция в края на годината. До момента България няма спечелена точка. Лидери са Испания, пред Холандия и Австрия. Двубоят на нашите националки ще бъде излъчван на живо в ефира на Нова спорт. 

Междувременно от заседание на Европейската федерация по хандбал във Виена се завърна президентът на родната централа Росица Бакърджиева- Коева. В австрийската столица тя изнесе доклад във връзка с домакинството ни на Европейското първенство за младежи до 18 години през лятото във Варна и издържа успешно междинната инспекция на централата във връзка с първенството. Комисия от EHF ще пристигне другия месец на проверка в морската ни столица и Камчия и ще огледа спортните зали в които ще се играят мачовете от Континенталния шампионат.  Шефката на родния хандбал беше избрана и в работна комисия за развитието на женския хандбал, както на клубно , така и на национално ниво.