България започва срещу Македония на Балканското по хандбал в Габрово

Националните отбори на България- младежи и девойки, родени след 1998 година са на лагер преди  първите си мачове от започващото  утре / петък/ в Габрово Балканското първенство по хандбал.

Мачовете ще се играят в зала „Орловец”, а тима на Македония е първия съперник на девойките в петъчния ден от 16.00 часа. Два часа по –късно и младежите играят с връстниците си от западната ни съседка.

Шампионатът ще бъде открит с двубоите в двете направления между Косово и Румъния. „ От една седмица сме на лагер в Бургас и от вчера продължаваме тук в Габрово. Събрали сме най-добрите ни момчета от първенството, които готвим основно за Европейското догодина през август месец във Варна. Всички мачове ще ни бъдат много важни защото на отбора му трябва игрова практика, за да се сработи във всички фази. От скоро започнахме да изграждаме този тим и е рано да правим прогнози за предстоящия Балкански шампионат, но ще играем всеки мач за победа. Сложиш ли националната фланелка се раздаваш докрай и играеш до последно”, заяви наставника на младежите Йордан Димитров.

На лагер в Габрово от няколко дни е и националния ни отбор при девойките. Старши треньорът Николай Начев и екипа му провеждат двуразови тренировки в залата и подготвят тима за предстоящите мачове. „Това е първи лагер на тази възраст и съответно ни предстоят дебютните мачове. До сега не сме имали национален отбор на девойки ,родени след 1998 година, но селектирахме момичетата от отборите в първенствата и започнахме работа с тях. Имат огромно желание, а и качества, но ще трябва време. Изграждаме бъдещето на женския национален отбор и винаги има начало. Предстоят ни трудни мачове срещу сериозни отбори като Македония, Румъния и Косово”, сподели треньорът Николай Начев. 

Ето и пълната програма на предстоящото Балканско първенство по хандбал в Габрово:

20 Ноември 2015 /петък/ 

12:00 Д Косово – Румъния 

14:00 M Косово – Румъния 

16.00 Д Македония – България 

18:00 M Македония – България

 21 Ноември 2015 /събота/

 12:00 Д Румъния– Македония 

14:00 M Румъния– Македония 

16.00 Д България– Косово 

18:00 M България– Косово 

22 Ноември 2015 /неделя/ 

09:00 Д Македония – Косово 

10:50 M Македония – Косово 

12:40 Д България– Румъния 

14:30 M България– Румъния 

16:00 – Награждаване и закриване