Фаворитът Сърбия бе спрян от Гърция на турнира по водна топка в Рио

Световният и европейски шампион Сърбия, който е супер фаворит в Рио, остана без победа на олимпийския турнир по водна топка след 9:9 срещу Гърция в мач от втория кръг на група "А".

Възпитаниците на Деян Савич наваксаха изоставане в третата четвърт и 2:23 минути преди края дори стигнаха до обрат за 9:8, но гърците изравниха 36 секунди по-късно с четвъртото попадение на Янис Фунтулис, който беше най-резултатен в двубоя.

Филип Филипович се отличи с два гола за Сърбия, който стартира надпревара в група "А" с равенство 13:13 срещу олимпийския първенец от Пекин 2008 Унгария.

Сърбите имат отличия от последните четири Олимпиади, като най-предно класиране постигнаха в Атина 2004, когато заслужиха среброто. Гърция е бронзов медалист от последното световно първенство в Казан 2015.

В група "Б" трикратният олимпийски и трикратен световен шампион Италия се наложи над аутсайдера Франция с 11:8 и с пълен актив от 4 точки оглави подреждането.

"Адзурите" взеха ранен аванс от 3:1, а на почивката увеличиха преднината си до 8:4, което се оказа решаващо. По две попадения за успеха реализираха Пиетро Фильоли и Кристиан Пресчути.

Игор Ковачевич и Симон Тибо също вкараха по два пъти за "петлите", които останаха на последно позиция с втора поредна загуба.

Франция, златен медалист от Париж 1924 година, се класира за олимпийския турнир по водна топка за първи път от 24 години след Игрите в Барселона, където завърши на 11-о място.