Сензацията Зверев унищожи Маестрото на финала в Монреал (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

Намиращият се във великолепна форма Александър Зверев подчини не кого да е, а самия Роджър Федерер на финала на Мастърса в Монреал, като го надигра тотално с 6-3, 6-4. Това е втора поредна титла за немеца, след като той спечели и турнира във Вашингтон от сериите АТР 500 преди седмица. 20-годишният суперталант завоюва шести трофей в кариерата си.

Зверев показа защо е считан за следващия номер 1 в мъжкия тур. Той бе по-стабилен на корта от именития си съперник през целия мач, играеше невероятно от основната линия, бе разнообразен, както и изключителен в защита. Федерер пък нямаше ден и това допринесе още повече за лесния успех на младока.

Той проби още в четвъртия гейм на първия сет, а след това затвърди за 4-1 и с лекота приключи частта при 6-3. Вторият сет бе малко по-равностоен, като дори носителят на 19 титли от Шлема водеше, но Саша проби за 4-3 и оттам насетне просто затвърди солидното си представяне, за да спечели финала.

Немецът от руски произход стана едва втория състезател, който печели повече от един Мастърс в конкуренцията на Голямата четворка - Федерер, Надал, Джокович и Мъри.

Вижте едно от най-добрите разигравания във финала: