Талантът Зверев покори и върха във Вашингтон

снимка: БГНЕС/EPA

Най-яркият талант в света на тениса Александър Зверев завоюва титлата на турнира във Вашингтон от сериите ATP 500, побеждавайки на финала Кевин Андерсън с 6-4, 6-4. Така 20-годишният немец вече има на сметката си общо 5 титли. Той спечели още в първата надпревара, в която работи с новия си треньор Хуан Карлос Ферер.

Зверев отново показа хирургическа точност при ударите си и демонстрира своя собствен стил - агресивна и прецизна игра. Младокът проби още в третия гейм на срещата и оттам нататък не изпусна аванса си, за да затвори първата част при 6-4.

Южноафриканецът Андерсън доказа във втория сет, че му е изключително трудно да се измъква във важните моменти от мачовете. Той губеше с 30-40 на свое подаване още в първия гейм от втората част и трябваше задължително да вземе точката. Саша Зверев обаче го изненада с дълбок ретур и проби съвсем в началото. Немецът буквално разби противника си, като до края му даде само три точки на свой сервис и приключи финала с 6-4, 6-4 за час и осем минути игра.