Джокович с ужасна вест, ето каква е тя

снимка: БГНЕС/EPA

Звездата на тениса Новак Джокович съобщи ужасна вест за феновете си. Сърбинът направи официално изявление, в което разкри, че няма да участва в турнири до края на 2017 година.

Причина за решението на бившия номер 1 в света е контузията в лакътя, която го мъчи от дълго време, а на "Уимбълдън" го принуди да се откаже на 1/4-финалите по време на мача с Томаш Бердих.  

"Здравейте. Имам кратко изявление днес. Искам да споделя новините с вас. След като година и половина търпях контузията в лакътя, която се влоши в последните няколко месеца, взех решението да не участвам на нито един турнир до края на сезон 2017. За съжаление, това решение трябваше да бъде направено в този момент. "Уимбълдън" бе най-трудният турнир за мен, що се отнася до болката, която стана по-голяма. Консултирах се с доста лекари и специалисти в последните 12-15 месеца, особено в последните месеци, когато започнах да усещам, че контузията се влошава, и всички се съгласиха, че имам нужда от почивка, от време", казва Джокович.

Това решение на Джокович на практика означава, че скоро той може да изхвърчи Топ 10 на ранглистата, тъй като няма да защити точките си до края на сезона.