Остапенко продължава с мощната си серия на турнирите от Големия шлем

Йелена Остапенко продължава да гази наред в турнирите от "Големия Шлем". Латвийката победи Елина Свитолина с 6:3, 7:6 (6) и се класира на 1/4 финал на "Уимбълдън". Остапенко само преди месец грабна титлата на "Ролан Гарос", а сега се е запътила към отличието и на "Ол Ингланд Клъб". Цели 11 са вече поредните победи на младата тенисистка.

Свитолина не бе губила сет от началото на "Уимбълдън".

Едва 20-годишната тенисистка започна силно мача и поведе с 4:1 в първия сет. Двете си размениха по 1 пробив и сетът завърши в полза на Остапенко.

Вторият сет започна с по един разменен пробив. При 2:2 Свитолина имаше цели 5 шанса да излезе напред в резултата, но след над 10 минути, Йелена се спаси, за да пробие на свой ред в следващия гейм. Латвийката пропусна 1 мач бол при подаване на украинката. Остапенко се изпоти много в опит да приключи двубоя, след като пропусна нови 4 мач бола, а дори направи двойна грешка и това върна Свитолина в мача. Стигна се до тайбрек, в който Остапенко стигна до нови два мач бола, които също пропусна да реализира. Латвийката си изработи нова точка за спечелването на двубоя и при сервис на Свитолина успя да я реализира.

За място на 1/2 финала Остапенко ще играе с победителката от мача между Ана Конюх и Винъс Уилямс.